Ha egy gyors, egészséges receptre vágyunk, próbáljuk ki ezt a japán stílusú tőkehal szójababbal receptet! 15 perc alatt elkészül, gluténmentes, tejmentes, alacsony kalóriatartalmú, szénhidrátszegény és tele van rosttal. Barnarizzsel, quinoával vagy zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 db mogyoróhagyma
- 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 evőkanál japán szójaszósz
- 1 evőkanál japán rizsecet
- 1 tk Mirin vagy rizsbor
- 200 g szójabab (edamame)
- 2 tőkehal filé
- 2 tk szezámolaj
- Koriander levelek
- Só, bors
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk.
- A kaliforniai paprikát vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy, sekély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 5 percig puhára dinszteljük a hagymát és a paprikát.
- Hozzáadjuk a babot, szójaszószt, ecetet és a mirint. Adunk hozzá kevés vizet, ha szükséges.
- Lefedve 3 percig főzzük.
- Közben a tőkehalat falatnyi darabokra vágjuk.
- Ezeket a bab tetején elrendezzük. Sózzuk, borsozzuk, és a szezámolajjal meglocsoljuk. Lefedve 3-5 percig pároljuk, alacsony hőfokon, amíg a hal megpuhul. A halat nem szabad túlfőzni!
- Rászórjuk a korianderleveleket, és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu