Ez a tőkehal sült zöldségekkel készül, így csupán egy edényre van szükségünk a sütéshez. Továbbá nagyon egészséges is, ugyanis alacsony kalóriatartalmú, alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes és tejmentes, mégis laktató. Zöldsalátával, barna rizzsel, kuszkuszszal, quinoával vagy egészséges lapos kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma
- 8 db koktélparadicsom
- 1 tk olasz fűszernövény keverék
- 1 cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 ek Olivaolaj
- 2 ek vörösborecet
- 2 tőkehal filé
- Citromlé
- Friss zöldfűszer (lehet kapor, petrezselyem, bazsalikom stb)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- A paprikákat kockákra, a cukkinit karikákra, a hagymát vékony gerezdekre vágjuk.
- Mindezeket egy hőálló edénybe tesszük, majd meglocsoljuk az olajjal és ecettel, sózzuk, borsozzuk, a tetejére szórjuk a szárított fűszerkeveréket.
- Sütőben kb 25 perc alatt barnára sütjük a zöldségeket – egyszer-kétszer átkeverjük őket.
- Közben a tőkehalat falatnyi kockákra vágjuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak és szép barnák lettek, a haldarabokat rájuk tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal és citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre. Nem szabad túlsütni a halat!
- Melegen, friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu