Ez a tojásos rizs tőkehalhal elkészíthető maradék rizzsel és grillezett hallal. Könnyű, finom, tej- és gluténmentes – ideális villásreggelire vagy ebédre.
Hozzávalók
- 1 evőkanál növényi olaj
- 4 újhagyma
- 2 cm-es darab gyömbér
- 75 g zöldbab
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 tk rizsecet
- 2 csésze előfőzött rizs
- 1 foltos tőkehal filé
- 2 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- 1 nagy tojás, felverve
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 tk szezámolaj
Elkészítés
- Először a halat meggrillezzük vagy gőz felett megfőzzük, majd félretesszük hűlni. (Ezt előre el lehet készíteni, majd a hal max 3 napig tárolható a hűtőszekrényben.)
- Az újhagymát és a gyömbért apróra vágjuk.
- Egy wokban felhevítjük az olajat, majd az újhagymát és a gyömbért 3 percig megpirítjuk.
- A zöldbabot apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a wokhoz.
- Hozzáadjuk a szójaszószt és az ecetet, és kevergetve további 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és kevés vizet.
- Pár percig keverjük, majd félre húzzuk a rizst és a zöldségeket a wokban.
- Kevés olajat adunk a wok üres részébe, amibe a felvert tojást beleöntjük.
- Hagyjuk egy kicsit sülni, majd jól összekeverjük a rizzsel. Ha darabosabb tojást akarunk, hagyjuk a tojást teljesen megdermedni, majd a fakanállal összetörjük és utána keverjük össze a rizzsel.
- A halat szeletkre bontjuk az ujjainkkal, és óvatosan beleforgatjuk a rizsbe. Pár percig hagyjuk átmelegedni.
- Belekeverjük a szezámolajat és az apróra vágott koriandert, néhány másodpercig keverjük, majd szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu