Ezek a teriyaki szűzérmék shiitake gombával kiegészítve a japán ízeket varázsoljak az asztalunkra. Szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető főétel, amit tálalhatunk salátával, rizzsel, tésztával vagy krumplipürével. Ideális baráti, családi összejövetelekre, és a Holdújév ünneplésére.
Hozzávalók
- 1 közepes szűzpecsenye érmékre vágva ( kb 6-8 db)
- 2 evőkanál Teriyaki szósz
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 tk pirított szezámolaj
- 1 tk rizsecet
- 100 g shiitake gomba
Elkészítés
- A szűzérméket egy sekély edénybe helyezzük és leöntjük a Teriyaki szósszal. Kb egy órán át pácoljuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a szűzérméket és mindkét oldalon gyorsan megpirítjuk őket, majd felöntjük a páccal és egy-két percig sütjük.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, szezámolajat és a rizsecetet. A szűzérmék közé tesszük a gombákat, majd lefedve, alacsony hőfokon 8-10 percig pároljuk.
- Amikor a hús és a gomba megpuhult, lekapcsoljuk a tűzhelyt és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Sertéshús receptek
- Gomba receptek
- Holdújév
- Japán receptek
Zest.hu