
Ez a teriyaki shiitake és tofu tésztával tálalva egy szuper egyszerű recept. Vegán, gluténmentes (rizstészta használata esetén) és tuti finom. Ha csípősebb változatot szeretnénk, adhatunk hozzá egy kis chilit (apróra vágva).
Hozzávalók
- 200 g ázsiai tészta (rizs, udon, soba stb)
- 100 g shitake gomba
- 6 szál újhagyma
- 2 cm-es gyömbér
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2 evőkanál Teriyaki szósz
- 1 evőkanál Kikkoman gluténmentes szójaszósz
- 1 csésze aprított káposzta vagy zöldbab
- 1 evőkanál szezámmag
A tofuhoz:
- 100 g kemény tofu
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 teáskanál rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
Elkészítés
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, rizsecetet és a szezámolajat. Jól összeforgatjuk, majd pihentetjük.
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján kifőzzük.
- Közben a shiitake-t kisebb darabokra, ha szükséges.
- Felaprítjuk az újhagymát és a gyömbért.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzáadjuk a gombát, újhagymát és a gyömbért.
- Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a teriyaki szószt és a szójaszószt.
- Fedőt alatt alacsony lángon körülbelül 8 percig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
- Hozzáadjuk a felaprított káposztát és a tészta főzővizéből egy keveset, majd további 5 percig pároljuk.
- Amikor a káposzta megfonnyadt, a zöldségeket egy tányérra kiszedjük, majd a serpenyőbe tesszük a pácolt tofut a páccal együtt, és aranybarnára sütjük. A zöldségeket visszatesszük, és hozzáadjuk a szezámmagot. Alaposan kevergetjük, hogy minden átmelegedjen.
- A tésztát leszűrjük, és tálaljuk a gombás tofuval tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
