Ez a tepsis tőkehal cukkinivel és lencsével kiegészítve egy szuper egészséges étel, ami gyorsan és egyszerűen összedobható egy családi ebédre vagy vacsorára. Csípősebb változathoz tehetünk bele egy kis chili pehelyt. Rizzsel, burgonyapürével vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 1 tk szárított majoránna vagy oregánó
- 1 piros kaliforniai paprika
- 8 db mini koktél paradicsom
- 4 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv lencse
- 2 nagy vagy 4 kisebb tőkehal filé
- Olaj
- Citromlé
- 1 marék kapor, apróra vágva
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A cukkinit 1 cm vastag karikákra, a pirospaprikát kockákra vágjuk.
- Ezeket egy tepsiben elrendezzük, majd köréjük szórjuk a paradicsomokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a szárított fűszert, az olaj felét és a citromlevet, majd 25-30 percig sütjük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Az újhagymákat 2 cm-es szeletekre vágjuk.
- Lecsepegtetjük a lencsét, majd összekeverjük a fokhagymával, a kapor felével és a citromlével.
- Amikor a zöldségek elkészültek, kivesszük a tepsit a sütőből, és belekeverjük a lencsét és az újhagymát.
- A halakat kockákra vagy 3 cm széles szeletekre vágjuk, és a lencse tetejére helyezzük. Ízlés szerint meglocsoljuk olajjal és citromlével, majd a tetejére szórjuk a maradék kaprot.
- További 5-8 percig pároljuk, amíg a hal teljesen kifehéredik. Nem szabad a halat túlfőzni!
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu