
A tepsiben sült csirkecomb az egyik legnépszerűbb családi étel, nem csak azért, mert finom, és szinte minden hűtőben-kamrában várakozó zöldséget fel lehet hozzá használni, hanem mert tuti egyszerű annyira egyszerű a főzése is. Ez a tepsis citromos csirkecomb zöldségekkel az egyik alapreceptem, amihez más zöldségeket is szoktam használni, mint például céklát, zellert, rutabagát, édesburgonyát és/vagy édesköményt, kaliforniai paprikát.
Hozzávalók
- 8 vegyes csirkecomb
- 4 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db bébi vagy 1 nagy paszternák
- 1 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babér levél
- 1 db citrom
- 1 tk édesköménymag
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A hagymát és a citromot karikákra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összetörjük (nem kell meghámozni).
- A paszternákot és a sárgarépát meghámozzuk, majd félbevágjuk és hosszában ismételten félbevágjuk. A burgonyát falatnyi kockákra vágjuk (ha bio, nem kell meghámozni).
- A csirkecombokat egy tepsibe tesszük, a zöldségeket elrendezzük körülöttük. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízesítjük sóval és borssal, majd mindenre ráfacsarjuk a citromkarikákat, amiket utána a csirkecombok és a zöldségek közé dugdosunk. A tetejére szórjuk az édesköménymagot, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
- A sütőben 30 percig sütjük, majd megforgatjuk a zöldségeket és a csirkecombokat is. További kb 30 percig sütjük, amíg a csirke és a zöldségek aranybarnák lesznek.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
