Ha fogyókúrázunk, vagy valami könnyű és egészséges ételre vágyunk, ez a tengeri sügér vajbabbal és paprikával minden téren kiváló. Glutén- és tejmentes, továbbá alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú is. És 15 percen belül kész van! Zöldsalátával és/vagy zöldségpürével tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított majoránna vagy oregánó
- 1 konzerv fehér vajbab, lecsepegtetve
- 1 citrom reszelt leve és héja
- 2 tengeri sügér filé
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 evőkanál kukorica vagy csicseriborsó liszt
- Só és bors
- Olaj a főzéshez
- Tálaláshoz: friss zöldfűszerek, például kapor, metélőhagyma, petrezselyem
Elkészítés
- A hagymát és a kaliforniai paprikát vékonyan felszeleteljük, majd a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy, sekély lábasban felhevítjük az olajat, és puhára pároljuk benne a hagymát és a paprikát körülbelül 8-10 percig.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a majoránnát, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, citromlevet és a citromhéjat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve további 5 percig főzzük.
- Közben felmelegítjük a grillt a sütőben, vagy felhevítünk egy serpenyőt.
- A paprikát és a csicseriborsólisztet összekeverjük. Adunk hozzá egy nagy csipet sót.
- A halat bekenjük ezzel a keverékkel, majd olajjal bepermetezzük, és 5-8 percig grillezzük, amíg aranybarna lesz – ne süssük túl!
- A halat a bab tetejére helyezve tálaljuk, majd megszórjuk a friss zöldfűszerrel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu