Ez a tejfölös édeskömény és karalábé saláta nagyon jól passzol grillezett húsokhoz és halakhoz, különösen a pita kenyérbe csomogolt húsgombócokhoz. Tálalhatjuk töltelékként hamburgerekben, tortilla tekercsekben, szendvicsekben is.
Hozzávalók
- ½ fej édeskömény gumó
- ½ fej karalábé
- 3 szál újhagyma
- 3 evőkanál tejföl vagy görög joghurt (kb.)
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Néhány csepp olívaolaj
- ½ citrom leve
- Só
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- Az édesköményt vékonyan felszeleteljük vagy felaprítjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A karalábét meghámozzuk, majd durván lereszeljük.
- Mindezeket egy tálbán összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt vagy a joghurtot, a fokhagymát, néhány csepp olívaolajat, citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.
- Hozzákeverjük az apróra vágott kaprot és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu