Ez a tavaszi kuszkusz saláta remekül passzol grillezett húsok vagy sültek mellé. 10 perc alatt elkészül, vegán, és bulikon, kerti-partikos is nagyszerű saláta lehet, de akár kirándulásokra is piknikre is becsomagolhatjuk egy kis ételhordóban.
Hozzávalók
- 1 bögre gyalult vagy szeletelt zsenge,tavaszi káposzta
- 1 bögre kuszkusz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál mandulapehely
- 4 szál újhagyma
Elkészítés
- A kuszkuszt egy hőálló tálba szórjuk.
- Vékonyan felszeleteljük a káposztát, és kimérünk 1 bögrényit. Ezt egy lábas, enyhén sós, vízbe tesszük, felforraljuk és egy percig főzzük, majd leszűrjük a főzővizet, amit félreteszünk. A blansírozott káposztát visszatesszük a lábasba és lefedjük.
- A kuszkuszra öntünk 1,5 bögrényit a káposzta főzővízéből, és hozzáadjuk az olívaolajat. Egy tányérral lefedjük, és 10 percig pihentetjük.
- Közben a citrom héját meghámozzuk, a mandulapelyheket száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, az újhagymát pedig vékonyan felszeleteljük.
- Amikor a kuszkusz magába szívta a folyadékot, villával fellazítjuk a szemeket, és átkanalazzuk egy nagy keverőtálba. Belekeverjük a káposztát, citromhéjat és az újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
- A pirított mandulapelyhekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu