
A sertésszűz ideális hús vendégváró vagy ünnepi alkalmakra, akár egészben, akár érmékre szeletelve elkészítve. Ezek a szűzérmék pikáns BBQ szószban sülnek, így érdemes egy semleges ízű körettel tálalni, pl főtt burgonya, rizs vagy krumplipüré.
Hozzávalók
- Kb 500g sertésszűz
- 3 evőkanál BBQ szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 tk rizsecet
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk reszelt fokhagyma
- 1 zöldcitrom leve
- ½ teáskanál frissen őrölt bors
- ½ chili
- 3 szál újhagyma
- Apróra vágott koriander a tálaláshoz
Elkészítés
- A húst 1 cm vastag érmékre vágjuk. Ezeket egy lapos üvegtálba fektetjük, egymás mellé.
- Összekeverjük a BBQ szószt, sűrített paradicsomot, rizsecetet, zöldcitrom levét, chilit, reszelt gyömbért és fokhagymát. Megkóstoljuk és adunk hozzá mézet, ha túl savanyúnak találjuk.
- A keveréket az érmékre öntjük, majd alaposan bekenjük őket mindkét oldalon egy szilokon ecsettel.
- Egy-két órán át pácoljuk az érméket a hűtőben, de akár egy éjszakán át is lehet.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A chilit és az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Az érméket egy tepsibe tesszük, leöntjük a páccal, majd sózzuk, borsozzuk.
- Kb 20-25 percig sütjük. 15 perc elteltével megfordítjuk a szűzérméket, és rájuk szórjuk a chili és újhagyma szeleteket.
- Apróra vágott korianderrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
