Ez a szójababos krumplisaláta cukorborsót és spenótot is tartalmaz, így szuper egészséges. Tálalhatjuk vegán főételként vagy salátaként grillezett húsok és halak köretként. Piknikre is becsomagolhatjuk vagy egy kerti parti büféasztalán is remek fogás lehet.
Hozzávalók
- 450 g újburgonya (ehetőleg bió)
- 150 g fagyasztott szója bab (edamame)
- 50 g cukorborsó
- 1 marék bébispenót
- 2 evőkanál kevert tök és napraforgómag
Az öntethez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis citrom leve
- 1 tk almaecet
- 2 evőkanál menta levelek, apróra vágva,
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- ½ teáskanál reszelt gyömbér (vagy gyömbérpüré)
- Só bors
- 1 tk méz vagy datolya szirup (elhagyható)
Elkészítés
- A burgonyákról a szennyeződést alaposan ledörzsöljük, majd falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy lábas hideg vízbe tesszük őket, felforraljuk és kb. 12-15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
- Közben a cukorborsót vékony szeletekre vágjuk.
- A főzés utolsó 5 percében a szójababot a burgonyához adjuk, majd a spenótot és a cukorborsót pedig az utolsó percre.
- A burgonyát és a zöldségeket leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.
- Az öntetet összekeverjük és a salátára öntjük.
- Hozzáadjuk a tökmagot és a napraforgómagot, majd óvatosan összeforgatjuk és megkóstoljuk. Ha szükséges, módosítjuk.
- Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu