Ez a szezámmagos kelbimbó gránátalmával egy ünnepi köret, így remekül passzol egy karácsonyi, húsvéti vagy vendégváró menübe. Vegán, tej- és gluténmentes is.
Hozzávalók
- 400 g kelbimbó
- 1 gránátalma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 tk csipetnyi rizsecet vagy citromlé
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk szezámolaj
- 2 evőkanál szezámmag
- Gránátalma melasz
Elkészítés
- Megtisztítjuk, majd félbevágjuk a kelbimbókat.
- A gránátalmát félbevágjuk, az egyik felét félretesszük.
- A másik felét kimagozzuk, amit sűrű pürévé turmixolunk, majd teaszűrőn keresztül kinyomjuk a levét.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat.
- A kelbimbókat a serpenyőbe tesszük, vágott oldalukkal lefelé nézve, és a hőfokot lejjebb állítjuk. Fedő alatt kb 5 percig pároljuk, majd megfordítjuk őket, hozzáadjuk a szójaszószt, gránátalmalevet, rizsecetet és néhány csepp vizet. 5 percig puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a szezámmagot és a szezámolajat, majd egy percig óvatosan kevergetjük.
- Egy tálra kiszedjük a kelbimbókat, a másik gránátalma fél kikapart magjait, és pár csipetnyi szezámmagot. Sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt meglocsoljuk kevés gránátalma melasszal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu