Ez a szederlekváros zabpehely szelet nagyon könnyen elkészíthető. Nem tartalmaz extra cukrot vagy olajat, és gluténmentes is lehet, ha megfelelő zabpelyhet használunk. Tehát egészséges is a süti, különösen, ha alacsony cukortartalmú házi alacsony cukortartalmú szederlekvárral készítjük.
Hozzávalók
- 3 érett banán
- 1 alma, lereszelve
- 1 bögre zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 evőkanál szederlekvár
- 3 evőkanál őrölt mandula
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy sekély, kb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A banánt villával pépesítjük.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, őrölt mandulát, fahéjat és a reszelt almát, majd jól összekeverjük.
- A keveréket néhány percig pihentetjük.
- A lekvárt a keverékhez adjuk, és óvatosan összekeverjük egy fakanállal. Ha túl sűrű, adunk hozzá kevés almalevet.
- A keveréket a tepsibe töltjük, egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a tetejét a fakanállal.
- Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hasábokra felszeleteljük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu