
A konzerv szardínia tökéletes tésztaszószokhoz, salátákhoz és egyéb gyorsételekhez. Ez a szardínia tojással és kovászos pirítóssal ideális egy hétvégi villásreggelire vagy hétköznapi ebédre, ropogós zöldsalátával tálalva. Mindössze 10 perc az elkészítése, továbbá finom, laktató, egészséges!
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj, kb.
- 1 evőkanál kapribogyó
- 6 db koktélparadicsom
- 2 db tojás
- 1 konzerv szardínia
- ½ citrom reszelt héja és leve
- Só & bors
- 1 kis marék zöldpetrezselyem, apróra vágva
- Kovászos kenyér szeletek
Elkészítés
- Egy kis serpenyőben felhevítjük az olaj felét. Hozzáadjuk a kapribogyót, és körülbelül 3 percig ropogósra sütjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A szardíniát lecsepegtetjük és egy kistálba tesszük és villával kissé össze is törhetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a citromlevet és a citrom reszelt héját, majd a kapribogyót az olajjal együtt. Átkeverjük.
- A kovászos kenyérszeleteket megpirítjuk és két tányérra tesszük.
- Közben a paradicsomokat félbevágjuk.
- A maradék olívaolajat a serpenyőben felhevítjük, és ebben pár percig megpirítjuk a paradicsom feleket, majd a kenyérszeletekre kiszedjük.
- Ha szükséges, adunk még olajat a serpenyőbe, majd beleütjük a tojásokat (ha tükörtojást szeretnénk) és ízlés szerint megsütjük. A rántottát kedvelők számára a tojásokat egy csipet sóval lazán felverjük, és majd a serpenyőben kevergetve addig sütjük, amíg rántottát kapunk.
- A kenyérre borítjuk a tükörtojást vagy rántottát, majd mellé pakoljuk a szardíniás keveréket.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
