A kamrában érdemes babos konzerveket és olajban eltett szardellát tartani olyan estekre, amikor nincs időnk főzni, mégis szeretnénk valami egészségeset és laktatót enni. Ez a szardellás babsaláta kiváló példa erre – öt perc alatt elkészíthető és szuper finom. Én néha más olajban eltett zöldséget is adok hozzá, például articsókát, grillezett paprikát vagy olajbogyót – de ez az alaprecept, ami finom, laktató, szénhidrátszegény és gluténmentes is.
Hozzávalók
- 1 konzerv fehér bab (pl cannellini)
- 1 zeller szár
- 4 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet olajban eltett szardella
- ½ citrom leve és reszelt héja
Elkészítés
- A babot lecsepegtetjük, majd egy keverőtálba szórjuk.
- A zellerszárt és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, majd a fokhagymát összezúzzuk. Ezeket a babhoz adjuk.
- A szardellát kivesszük az üvegből, és durván felvágjuk. Hozzáadjuk a babhoz az üvegből származó olajjal együtt.
- Hozzáadjuk a citrom levét és héját.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadhatunk néhány levél bazsalikomot, petrezselymet, kaprot vagy metélőhagymát.
Kapcsolatos receptek
- Halas saláták
- Hal receptek
- Bab receptek
Zest.hu