Az ünnepek alatt érdemes a kamrában és a hűtőszekrényben tárolni üvegben vagy konzerv dobozban eltett ínyencségeket, mert ezek kiváló alapanyagok gyors faltok készítésére, ha esetleg valaki beugrik egy italra. Ezek a szardella falatok nem igényelnek se főzést, se friss alapanyagokat. Tökéletesek aperitif vagy pezsgő mellé, és jól mutatnak egy ünnepi büféasztalon pl szilveszterkor.
Hozzávalók
- 1 csomag fokhagymás pácolt szardella filé (Lidl-ben kapható)
- 1 db grillezett paprika üvegből
- Ecetes uborka
- Ecetes vagy sült cékla
Elkészítés
- A szardellát lecsepegtetjük.
- A paprikát 1 cm-es kockákra vágjuk
- Vékonyan felszeleteljük az uborkát.
- A céklát apró kockákra vágjuk.
- Mindegyik szardella közepébe teszünk egy darab paprikát, feltekerjük, majd fogpiszkálóra vagy koktélpálcikákra húzzuk.
- Ezután mindegyikre húzunk egy darab uborkát és egy darab céklát.
- A falatokat tányérra tesszük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Hal receptek
- Cékla receptek
- Grillezett paprika
- Parti falatok
- Szilveszteri receptek
- Karácsonyi falatok
Zest.hu