A nyári grillezések előnye, hogy sok finomságot tudunk egyszerre megsütni. Érdemes például a grillsütőre tenni fokhagyma fejeket, paprikát, hagymát, padlizsánt, burgonyát és parázs felett ezeket lassan átgrillezni. A grillezett zöldségeket kb egy hétig tárulhatjuk a hűtőben, amikből fantasztikus ételeket készíthetünk a hét alatt. Példa erre ez a szalonnás tojásmuffin grillezett paprikával, amely ideális egy hétvégi reggelre, vagy tálalhatjuk parti falatként egy pohár pezsgő mellé is. Piknikre, kirándulásikra is becsomagolható.
Hozzávalók
- 75 g füstölt császárszalonna vagy pancetta
- 6 db tojás
- 1 grillezett paprika (üvegből, vagy házilag grillezett)
- 1 evőkanál apróra vágott friss zöldpetrezselyem (vagy bazsalikom) levél
- 2 evőkanál reszelt sajt (elhagyható)
Elkészítés
- A szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra sütjük, és egy papír törölközővel bélelt tányérra kieszedjük.
- A kiengedett zsírral kikenjük egy muffinsütő forma gödreit.
- A sütőt 180 C fokra beállítjuk.
- A grillezett paprikát vékonyra szeleteljük (a héját eltávolítjuk előbb, ha van rajta).
- A tojásokat enyhén felverjük egy tálban, hozzáadjuk a szalonna darabokat és a paprikaszeleteket. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszert, a reszelt sajtot (ha használunk) és az őrölt borsot.
- A masszát a muffinsütőbe kanalazzuk, majd betesszük a sütőbe, és kb 15-20 percig aranybarnára sütjük.
- Pár percig hűlni hagyjuk a sütőformában őket (kicsit összeesnek majd).
- Kanállal kiszedjük a muffinokat, majd ropogós salátával és friss kenyérrel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek