
A bacon szalonna nagyon jól passzol a savanyú sajtokhoz, például fetához vagy a juhtúróhoz, így nem csoda, hogy ez az egyszerű szalonnás juhtúrós omlett szuper finom. Én diós ízű vízitormával tálaltam, de rukkola vagy spenótlevél is tökéletes.
Hozzávalók
- 2 szelet bacon szalonna
- 4 db tojás
- 50 g lágy juhtúró
- 1 marék vízitorma
Elkészítés
- A tojásokat egy kis tálban felverjük.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk és barnára sütjük a szalonnát, majd egy tányérra kiszedjük.
- A felvert tojást a serpenyőbe öntjük, és hagyjuk, hogy egyenletesen elterüljön.
- Rámorzsoljuk a sajtot, majd hozzáadjuk a szalonnadarabokat.
- Pár percig sütjük, amíg a tojás felülete már nem kocsonyás.
- Egy tányérra kicsúsztatjuk, majd rászórjuk a vízitormát, félbehajtjuk és ketté vágjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Omlett receptek
- Szalonnás receptek
Zest.hu
