Bár a trifle egy angol eredetű édesség, szinte minden nemzetnek létezik saját variációja. Ilyen a következő nagyon egyszerű almás trifle, amely a svédek egyik kedvenc desszertje. Elkészítése maximum 10 perc, bár minimum 1-2 órát érdemes pihentetni. Glutén-mentes kekszet és vegán tejszínt is lehet használni.
Hozzávalók
- 4-5 zöld alma
- 6 ek cukor
- 3 ek vaj vagy tejmentes margarin
- Kb 20 db háztartási keksz (glutén-mentes is lehet)
- Másfél csésze tejszín (vegán is jó)
- Pörkölt mandula szeletek (opcionális)
Elkészítés
- Az almát megpucoljuk és darabokra vágjuk. 2 evőkanál cukorral puhára főzzük, majd pürézzük. A kekszeket morzsává turmixoljuk egy robotgéppel.
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kekszmorzsát és 2 kanál cukrot. Elkeverjük.
- A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük egy elektromos habverővel.
- Egy mély üvegtálban vagy 4 üveg pohárban a morzsát, almapürét és tejszínhabot rétegezzük – ezt legalább egyszer megismételjük. Hűtőszekrényben pihentetjük néhány órán át.
- Tálalás előtt a tetejét kekszmorzsával és pörkölt mandula szeletekkel dekoráljuk.
Tippek
- Az almapüréhez adhatunk fél teáskanál fahéjat is.
- Maradék kekszeket is felhasználhatunk.
- Ideális vendégváró desszert vagy remekül zár egy egyszerű, családi ebédet is.
- Ha mini műanyag poharakat töltünk meg a rétegekkel – ideális parti édesség is lehet, főleg grill-parik desszertjeként. Desszertek>>
A svéd almás trifle-t gyerekek is szívesen fogyasztják. Többet a trifle készítéséről receptekkel, tippekkel>>
Zest.hu