Ez a sütőtök és zöldborsó tál garnélával egy nagyon egyszerű olaszos étel, amely tökéletes hétközepi vacsorákra. Tálalhatjuk főtt tésztával, gnocchival, rizzsel, quinoával vagy csupán pirítóssal. A végén tehetünk bele egy kis sajtot – feta, kecskesajt vagy parmezán passzol hozzá leginkább.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ nagy kanadai sütőtök
- 1 sárgarépa
- ½ pirospaprika
- 1 evőkanál vörösbor- vagy balzsamecet
- 1 tk növényi alapleves por
- 1 bögre zöldborsó ( fagyasztott)
- 250 g nyers királyrák
- Menta vagy bazsalikom levelek
Elkészítés
- A sütőtököt és a sárgarépát meghámozzuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A paprikát apró darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy, fedeles serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és az apróra vágott zöldségeket (a fokhagyma kivételével) 8 percig dinszteljük.
- Hozzáadjuk a vörösborecetet és a fokhagymát, majd további 5 percig főzzük, amíg minden kezd karamellizálódni.
- Adunk hozzá egy kis pohár vizet és belekeverjük az alapleves port, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Felforraljuk és 5 percig főzzük.
- A garnélarákokat megmossuk, majd a zöldségek tetejére tesszük. Lefedjük, és 3-5 percig pároljuk, vagy amíg a garnélarákok színe pinkre változik. Nem szabad túlfőzni őket!
- Őrölt borssal és friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt vagy morzsált sajtot is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu