Ez a sült vörös káposzta és cékla lehet főétel vagy köret is egy ünnepi menüben. Vegán menüben tálaljuk salátával és burgonyapürével. Köretként pedig remekül passzol sültek és pecsenyék mellé.
Hozzávalók
- 1 közepes vörös káposzta
- 2 nagy cékla
- 1 liahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoránna
- 1 chili
- Só bors
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál aprított dió
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C-ra.
- A káposztát 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Megpucoljuk a céklát, majd fél cm-es szeletekre vágjuk.
- A hagymát és chilit karikákra vágjuk.
- A káposzta-, hagyma-, és céklaszeleteket egy tepsiben elrendezzük, és rájuk szórjuk a chilit és a fokhagymát (hámozatlanul).
- Az olajat elkeverjük az ecettel, majd hozzáadjuk a majoránnát. Ezzel megkenjük a zöldségeket és a maradékot rájuk öntjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Lefedjük le az edényt alufóliával, majd 15 percig sütjük.
- Meglocsoljuk vagy megkenjük juharsziruppal a sült zöldségeket, és a dióval megszórjuk őket.
- További 10-15 percig sütjük fedő nélkül, amíg a káposzta és cékla megpuhul és enyhén karamellizálódik.
- A tepsit kivesszük a sütőből. A fokhagyma húsát kinyomkodjuk a héjából, és beledörzsöljük a káposztába. Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu