Ez a sült tőkehal mediterrán módon készül, éppen ezért egy nagyon egyszerű ugyanakkor fantasztikus étel. Egészséges is, alacsony kalóriatartalmú és alacsony szénhidráttartalmú! Használhatunk egyéb tengeri halakat is, például foltos tőkehalat vagy lazacot. Krumplipürével és zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 vastag tőkehal filé
- 150 g koktélparadicsom
- 1 evőkanál kapribogyó
- kb 50 g fekete olajbogyó, kimagozva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer (lehet oregánó, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű vagy snidling)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A paradicsomokat félbevágjuk és egy tepsibe szórjuk. Hozzáadjuk az olajbogyókat, a kapribogyót és az apróra vágott zöldfűszert.
- Összekeverjük és egyenletesen elrendezzük a tepsiben.
- Ha a halfilé túl nagy, félbevágjuk. Ezeket a zöldségek tetejére fektetjük.
- Sózzuk és borsozzuk, majd a balzsamecetet és az olívaolajat a halra és a zöldségekre locsoljuk.
- Kb 12-15 percig sütjük. Nem szabad túlsütni!
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu