Ez a gluténmentes sült padlizsán puffancs meglepően laktató. Ideális nassolnivalóként vagy mártogatós mellé tunkolni. Kenyér helyett is fogyasztható egytálételekkel. Őszintén szólva, csak ezért a receptért nem érdemes egy padlizsánt megsütni. Inkább akkor tegyük be a sütőbe amikor valami mást is sütünk. Utána a sült padlizsán kb 5 napig tárolható a hűtűszekrényben.
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ chili (elhagyható)
- 1 tojás
- 1 mogyoróhagyma (vagy 2 újhagyma)
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 3-5 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 evőkanál apróra vágott koriander vagy mentalevél
Elkészítés
- A padlizsánt enyhén olajozott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben (kb. 180 fokra állítva) kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük.
- A sütőből kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A padlizsánt félbevágjuk, a húsát egy tálba kaparjuk. A bőrt eldobjuk.
- A padlizsán húst villával pépesítjük.
- A fokhagymát felaprítjuk, a hagymát/újhagymát és a chilit, ha használunk, apróra vágjuk. Enyhén felverjük a tojást.
- Mindezeket a padlizsánhoz adjuk a római köménnyel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a csicseriborsólisztet.
- Addig keverjük, amíg sűrű tésztát kapunk.
- Egy palacsintasütőt enyhén kiolajozunk, és kis halmokat kanalazunk bele a tésztából. A kanál aljával pogácsává lapítjuk őket.
- Pár percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másuk oldalon is aranybarnára sütjük.
- Kiszedjük a kész puffancsokat egy tányérra, és a maradék tésztából további puffancsokat sütünk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu