Az angolok egyik kedvenc étele a sült kolbász. A következő verzió almasörben készül, amit sült almával tálalunk. A sült kolbász almával egyszerűen elkészíthető, csupán a sütőben rotyog, miközben másra lehet koncentrálni.
Hozzávalók
- 45 dkg grillkolbász
- 20 dkg füstölt szalonna kocka
- 20 dkg salotta hagyma
- 1 tk étkezési keményítő
- 3.5 dl almasör
- 1 babérlevél
- 1 duci fokhagyma gerezd
- 1 tk kakukkfű levél
- 1 alma
- Olaj, vaj vagy margarin
Elkészítés
- A sütőt 180-ra előmelegítjük.
- A kolbászt egy nagy, nehézaljú lábasban barnára sütjük.
- Közben megpucoljuk a hagymákat.
- Az átsült kolbászokat egy tányérra kiszedjük, majd a szalonna kockákat és a hagymákat barnítjuk meg a lábasban.
- Megszórjuk a keményítővel, csomó mentessé keverjük, majd lassan felöntjük az almasörrel. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfű leveleket és szálakat, belepréseljük a fokhagymát.
- Felforraljuk. Lefedjük, majd a sütőben 30 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, további 30 percig sütjük, közben a kolbászokat egyszer megfordítjuk.
- 10 perccel a sütés vége előtt az alma magházát eltávolítjuk, karikákra szeleteljük, a vajban megbarnítjuk.
- A kolbászokat a sült almával és a szalonnás mártással tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk tört főtt burgonyával vagy krumplipürével, plusz párolt zöldségekkel vagy salátával.
- Salotta hagyma helyett elkészíthetjük kisebb vöröshagymával is, vagy vágjunk gerezdekre 2 nagyobb vöröshagymát!
- Étkezési keményítő helyett liszt is alkalmazható.
- A grill kolbász lehet kicsi vagy nagy – a nagyobbak elősütése természetesen tovább tart.
- Az almás sült kolbász egy nagyon egyszerű, ugyanakkor kiadós étel. Ideális őszi, téli vasárnapi ebéd!
Kapcsolatos cikkek
- Angol receptek
- Kolbászos receptek
Zest.hu