Ez a sült karfiol és lencse leves vegán, egészséges, laktató és melegítő, így ideális a hideg őszi vagy téli estéken. Érdemes akkor elkészíteni a sütést, amikor a sütőben valami más ételt készítünk. Utána sült zöldségeket a hűtőszekrényben kb 3 napig tárolhatjuk, vagy le is fagyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 chili paprika (elhagyható)
- 1 közepes karfiol
- 1 tk szárított oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 konzerv paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- Só & bors
- 750 ml zöldségalapleves(kb.)
- 1 konzerv barna lencse
- 1 marék korianderlevél, aprítva
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- A hagymát és a pirospaprikát gerezdekre, a karfiolt 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Mindezeket egy tepsibe tesszük, hozzáadjuk az oregánót, a chilit (egészben), az olajat és az origanót.
- A sütőben kb 25 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, eltávolítjuk a paprika, chili és hagyma héjakat.
- Az összes zöldséget egy lábaba tesszük a keletkezett szafttal együtt.
- Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, fokhagymát és az alaplevest.
- Felforraljuk és 5 percig főzzük.
- Botmixer segítségével addig pürézzük, amíg egy kissé szemcsés állagú krémlevest kapunk.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét és felmelegítjük, majd belekeverjük az aprított korianderleveleket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu