Ez a sült karfiol és karalábé leves vegán, egészséges, szénhidrátszegény és alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató. Tálaljuk egészséges péksüteménnyel, rizzsel vagy bármilyen, az étrendednek megfelelő alternatívával! Tálalhatjuk tejföllel vagy krémes joghurttal is, ha a tejtermékek nem okoznak gondot.
Hozzávalók
- 1 fej karfiol, levelekkel
- 1 tk köménymag
- Olívaolaj spray
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 karalábé
- 750 ml zöldségalapleves kb.
- 2 evőkanál almaecet
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- A karfiolt vékony szeletekre, a hagymát vékony gerezdekre vágjuk. Egy tepsiben elrendezzük őket. Tehetünk alájuk néhány karfiol levelet is. Közéjük tesszük a fokhagymát (nem kell megpucolni). Lespricceljük olajjal, a tetejére szórjuk a köménymagot.
- Körülbelül 25 percig sütjük, amíg a karfiol megpuhul.
- Közben meghámozzuk a karalábét, és apró kockákra vágjuk.
- Amikor a karfiol és a hagyma megpuhult, a karfiollevelekkel (ha nem égtek meg) együtt egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a karalábét.
- Kinyomjuk fokhagyma húsát és ezt is a zöldségekhez adjuk.
- Felöntjük az alaplevessel, majd felforraljuk. Kb 5-10 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
- A levest botturmix segítségével simára és selymesre pürézzük.
- Belekeverjük az almaecetet és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu