Ez a sült karfiol és édeskömény krémleves egy alacsony szénhidráttartalmú, alacsony kalóriatartalmú leves, amely meglepően laktató. Egészséges és vegán is – a vegetáriánus változathoz tálalhatjuk tejföllel vagy görög joghurttal. Csirkehúslevest is lehet alkalmazni zöldség alapleves helyett, ha nem követünk vega étrendet.
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 1 édeskömény gumó
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk köménymag
- Olívaolaj spray
- 500 ml zöldség vagy csirke alapleved
- Tálaláshoz: almaecet vagy görög joghurt/tejföl
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A karfiolt és az édesköményt nagy darabokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük.
- A hagymát félbevágjuk, és a fokhagymával együtt a zöldségek közé helyezzük. (Nem kell meghámozni őket).
- A tetejére szórjuk a köménymagot, majd lespricceljük olívaolajjal.
- A sütőben 20-25 percig sütjük, vagy amíg megpuhulnak a zöldségek.
- Mindent egy lábasba átszedünk, a hagyma és fokhagyma héjakat eltávolítjuk, majd felöntjük az alaplevessel és felforraljuk.
- Alacsony hőfokon 10 percig főzzük, majd bot-turmixszal pürézzük.
- Egy kanál almaecettel vagy tejföllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu