Egy gyors reggelire vagy brunch-ra az egyik legkönnyebben elkészíthető étel az omlett. Ez a spenótos omlett szardellával és opcionális feta sajttal kiegészítve egy fantasztikus fogás, ami rendkívül egyszerűen összedobható, 15 percen belül az asztalon lehet. Tálaljuk péksüteménnyel és ropogós salátával!
Hozzávalók (omlettként)
- 100 g bébi spenót megmosva és lecsepegtetve
- 1 kis marék érett koktélparadicsom, félbevágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 db tojás
- 4 kis szelet olajban eltett szardella
- 1 csipet szárított chili pehely (elhagyható)
- 50 g feta (elhagyható)
- Néhány bazsalikomlevél
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük egy kistálban.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a spenótot és a paradicsomot, majd lefedve pár percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad. Ráöntjük a felvert tojásokat és egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben.
- Kb 5 percig sütjük, majd a szardellákkal lefedjük az omlettet és szórunk rá chilit vagy őrölt borsot. A fetát rámorzsoljuk, ha használunk.
- Fedő alatt további 5-8 percig sütjük alacsony hőfokon, amíg a tojás megdermed és a sajt kissé megolvad.
- Néhány bazsalikomlevéllel megszórjuk, félbehajtjuk, majd egy tányérra csúsztatjuk.
- Félbevágjuk megint és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu