Ez a spenótos édesburgonya egy egészséges és meglehetősen könnyen elkészíthető étel. Tálalható köretként grillezett húsok/halak mellé, vagy főételként vegán, vegetáriánus vagy egészségtudatos étrend keretében.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 db édesburgonya (500g)
- 2 tk curry por (ízlés szerint enyhe vagy csípős)
- ½ tk fűszerpaprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 100 g bébi spenót
- Só és őrölt bors
- Citrom vagy lime leve
Elkészítés
- Az édesburgonyát kockára vágjuk, majd a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon, felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat. Az édesburgonyát kb 10 perc alatt, rendszeresen kevergetve puhára sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük.
- A maradék olajat felhevítjük. Megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát.
- Visszatesszük az édesburgonyát, és hozzáadjuk a curryport. Kevergetjük 1 percig, majd adunk hozzá ½ bögre vizet. Addig főzzük, amíg a víz elpárolog és a burgonya barnulni kezd (kb. 10 percig).
- Hozzáadjuk a spenótot, és fedő alatt 2 percig főzzük, amíg megfonnyad.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Citrom vagy lime lével meglocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu