Ez a spenótos bab egy rendkívül egyszerű és gyors étel, amelyet tálalhatunk sült hús-hal köreteként, vagy használhatjuk töltelékként laposkenyérbe és tekercsekbe. Adhatunk hozzá több vagy kevesebb chilit, vagy ki is hagyhatjuk.
Hozzávalók
- 150 g bébispenót
- 1 doboz fehér bab (pl. cannellini)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- ½ citrom leve
- 1 csipet chili pehely
- Só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A spenótot forrásban lévő vízben egy percig blansírozzuk, majd leszűrjük. Alaposan kinyomjuk a vizet belőle.
- A fokhagymát és az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és az újhagyma darabokat, és világosbarnára pirítjuk. Adunk hozzá egy csipet chilit (vagy ízlés szerint többet) és a spenótot.
- A babot leszűrjük és a citromlével együtt a spenóthoz adjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Átmelegítjük, majd lekapcsoljuk a tűhelyt és tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
- Spenót receptek
- Bab receptek
- Köretek
- Párolt zöldségek
Zest.hu