Ez a spárga, avokádó és csicseriborsó saláta mindössze 5 perc alatt elkészíthető. Tálalhatjuk vegán- vegetáriánus ebédként pita kenyérrel vagy köretként – leginkább bárányhúshoz és csirkéhez passzol.
Hozzávalók
- 1 csomag spárga
- 1 érett avokádó
- 4 szál újhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom (vagy több) leve és héja
- 50 g feta, morzsolva
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyemlevél
Elkészítés
- A spárgák fás végeit eltávolítjuk, majd 3 részre felvágjuk.
- A spárgát forrásban lévő víz felett 5 percig gőzöljük, vagy forrásban lévő vízben 2 percig blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük.
- Az avokádót félbevágjuk, majd meghámozzuk és a húsát apró darabokra vágjuk. Ezeket egy tálba tesszük, és azonnal rájuk csavarunk egy kicsi citromlevet.
- Az újhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk az avokádóhoz. Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót is.
- Hozzáadjuk a leöblített és lehűlt spárgát is. A tetejére morzsoljuk a fetát, majd hozzáadjuk a zöldpetrezselyemleveleket. Óvatosan összekeverjük a salátát.
- A fokhagymát, olajat, a citrom héját és levét összekeverjük. Ezt a salátára öntjük és jól összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kapcsolatos receptek
- Egészséges saláták
- Zöldségsaláták
- Avokádó receptek
- Spárga receptek
- Csicseriborsó receptek
- Feta receptek
Zest.hu