A pestós spagetti az olaszok egyik kedvenc alapétele, amit sokféle ínyencséggel ki lehet egészíteni. A következő verzió tuti egyszerű, kezdők számára sem lesz kihívás. A spagetti zöldborsós pestóval ideális laza, nyári napokra..
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti (glutén-mentes is lehet)
- 20 dkg zöldborsó
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 dkg bazsalikom levél
- Fél citrom leve
- 2.5 dkg Parmesan sajt
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- Tálaláshoz: citrom, néhány darab bazsalikom levél
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
- A zöldborsót forró vízben 2 percig blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük – a főzővízből kb 1 kis bögrényit félreteszünk.
- Egy aprítógépbe reszeljük a sajtot, belepréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk az olaj felét, a bazsalikom leveleket és a citromlét, majd durva pasztává turmixoljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, néhány másodpercig átturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A spagettit visszatesszük a lábasba, 3 evőkanálnyi főzőlét öntünk rá. Felmelegítjük, hozzáadjuk a maradék olajat, majd belekeverjük a zöldborsós pestót.
- Tálalás előtt kevés citromlét csavarunk rá, megszórjuk aprított bazsalikom levéllel és őrölt borssal.
Tippek
- A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott is.
- Elkészíthető glutén-mentes spagettivel is, ennek főzése kevesebb időt igényel (különösen, ha a tészta barnarizs alapú).
- A spagetti zöldborsós pestóval meglehetősen laktató, így ideális nyári, lustálkodó vagy húsmentes napokon. Kiegészíthetjük pirított bacon szalonnával, sült kolbásszal vagy grillezett tengeri herkentyűkkel.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu