Ez a japán shiitake és füstölt lazac omlett ideális különleges reggelire, brunchra vagy ebédre. Friss kenyérrel vagy egyszerű sushi falatokkal tálaljuk.
Hozzávalók
A töltelékhez:
- 100g shiitake gomba
- 4 szál újhagyma
- 2 tk szezámolaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 tk japán rizsecet
- ½ citrom leve
- 1 tk szezámmag
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
Az omletthez:
- 4 db tojás
- 1 tk Kikkoman szójaszósz
- 1 nagy marék vad rukkola vagy vízitorma
- 4 szelet füstölt lazac
Elkészítés
- A nagyobb gombákat félbevágjuk. Az újhagymát felaprítjuk.
- Egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat, és fedő alatt 5 percig megpároljuk benne a gombát és az újhagymát.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, citromlevet és a rizsecetet. Lefedjük, és még 5 percig pároljuk, amíg a gomba megfonnyad. A tetejére szórjuk a szezámmagot, félrehúzzuk, és melegen tartjuk.
- Egy kis tálban felverünk két tojást. Hozzáadjuk a szójaszósz felét és ízlés szerint némi apróra vágott metélőhagymát.
- Egy lapos serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és beleöntjük a tojást, hagyjuk szétterülni. Ha már nem folyós a felülete, az egyik felére kanalazzuk a gomba felét, majd két szelet füstölt lazacot helyezünk rá. Meglocsoljuk kevés citromlével és borsozzuk, majd rászórjuk a rukkola felét.
- Az omlett másik felét ráfordítjuk a töltelékre és még pár másodpercig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk és félbevágjuk.
- Készítünk még egy omlettet az előző két lépés megismétlésével.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu