Ez a kissé pikáns sárgarépás-narancsos gofri tökéletes őszi/téli reggelire vagy uzsonnára. Tejmentes, továbbá elkészíthető gluténmentes zabpehellyel és lisztkeverékkel is. Mivel a sárgarépa természetesen édes, így nincs szükség extra cukorra, de természetesen lehet a tésztához adni. Juharsziruppal elkevert görög joghurttal, vagy csak mazsolával megszórva tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa
- 1 db narancs
- 1 csésze zabtej
- 1 db tojás
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 tk mixed spice vagy mézeskalács fűszerkeverék
- ½ teáskanál fahéj
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ csésze zabpehely
- 2 evőkanál agave vagy juharszirup, opcionális
- ½ csésze mazsola (elhagyható)
Elkészítés
- Meghámozzuk a narancsot, és kikaparjuk a magjait. A sárgarépát lereszeljük.
- Egy robotgépben pürézzük a tojást, zabtejet, narancsot és a fűszereket.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, lisztet, sütőport, szirupot és a sárgarépát, majd ismét pürézzük. Ha szükséges, adunk hozzá még tejet – sűrű, de önthető legyen a tésztánk. Belekeverjük a mazsolát, ha használunk.
- Bemelegítjük a gofrisütőt. Amikor forró, tésztával megtöltjük az alsó részt, majd lezárjuk. A készülék használati utasításait követve kb 3-5 percig sütjük a gofrit – kívül aranybarnának és ropogósnak, belül puhának kell lennie. A tésztából kb 3-4 gofrit lehet készíteni (a gép méretétől függően).
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu