
Ez a sárgarépás és gyömbéres muffin tejmentes, így tökéletes azok számára, akik tejérzékenyek. Kicsit pikáns, de nem túl édes, puha állagú és finom! Ízlés szerint dekorálhatjuk cukormázzal vagy vegán krémmel, de közvetlenül megszórhatjuk porcukorral is vagy lelocsolhatjuk egy kis gyömbérsziruppal.
Hozzávalók
- 3 szál közepes sárgarépa
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt fahéj
- 100 ml napraforgóolaj
- 3 db tojás
- 6 evőkanál nádcukor
- ½ csésze növényi tej
- ½ csésze apróra vágott dió
- 2 evőkanál apróra vágott kandírozott gyömbér
- 2 marék szultána mazsola
Elkészítés
- A sárgarépát lereszeljük és félretesszük.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Két muffinsütő formát papírkosárral kibélelünk vagy 12 szilikon muffin kosárkát egy sütőtálcára teszünk.
- A lisztet, sütőport, fahéjat és az őrölt gyömbért egy nagy keverőtálban összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és összekeverjük.
- A tojásokat egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Ezt a lisztes keverékhez adjuk, és addig keverjük, amíg egy sima, csomómentes tésztát nem kapunk.
- A tésztába forgatjuk a diót, az apróra vágott gyömbért és a szultánát.
- A masszát az előkészített muffinsütőbe vagy szilikon kosarkákba kanalazzuk.
- A sütőben kb 20-25 percig aranybarnára sütjük a muffinokat. Érdemes egy tűpróbát is tartani, hogy átsültek-e rendesen.
- A muffinokat 5 percig pihentetjük a formában, majd egy rácsra áttesszük őket.
- Amikor teljesen kihűltek, ízlés szerint dekoráljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
