Ez a sárgarépás-gyömbéres gofri lehet édes vagy sós is. Az édes verzió tökéletes egy hétvégi reggelire vagy brunchra, juharsziruppal, mézzel tálalva – a sós változat pedig nagyon jó alap lehet parti falatokhoz.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csésze tej vagy mandulatej
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk napraforgóolaj
- 1 nagy sárgarépa, lereszelve
- 1 evőkanál juharszirup (elhagyható)
Elkészítés
- A lisztet, tojást, sütőport, olajat, gyömbért és a tejet egy turmixgépbe tesszük. Néhány másodpercig pürézzük, és ha szükséges, adunk hozzá még tejet – sűrű, de önthető tésztát kell kapnunk. Belekeverjük a reszelt sárgarépát. Adunk hozzá juharszirupot az édes változathoz, vagy egy csipet sót a sós változathoz.
- Bemelegítjük a gofrisütőt. Amikor forró, tésztával megtöltjük az alsó részt, majd lezárjuk a készüléket. A gép használati utasítását követve kb 3-5 percig sütjük a gofrit – kívül aranybarnának és ropogósnak, belül puhának kell lenniük. A masszából 3 vagy 4 normál gofri készíthető (a gép méretétől függően), még több mini gófri sütőben.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu