
Ez a sárgarépás-barackos palacsinta az amerikai palacsinta egyik pikáns verziója, amely ideális a húsvéti ünnepek alatt. Használhatunk hozzá konzerves vagy befőttes sárgabarackot, de ha jobban kedveljük az aszalt verziót, az is jó. Tálaljuk juhar- vagy datolyasziruppal leöntve, vagy a konzerv sárgabarack levéből főzött sűrű sziruppal.
Hozzávalók
- 1,5 bögre liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 sárgarépa, lereszelve
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 db tojás
- 1 tk vanília esszencia
- 1 csésze tej vagy növényi tej
- 5 aszalt sárgabarack
- 3 evőkanál apróra vágott aszalt sárgabarack
Elkészítés
- Az összes hozzávalót a feldarabolt sárgabarack kivételével egy turmixgépbe tesszük.
- Addig pürézzük, amíg sűrű, sima tésztát nem kapunk. Adjunk hozzá még tejet, ha túl sűrű.
- Belekeverjük az apróra vágott sárgabarack darabokat és egy kis kanál olajat.
- Egy enyhén kiolajozott palacsintasütőt felhevítünk, majd halmokat pakolunk bele a tésztából, amiket kör alakká engedünk szétterjedni (vagy használhatunk szilikon palacsintaformákat).
- Pár percig sütjük, amíg a felületük már nem nedves, majd egy lapáttal megfordítjuk őket, és egy-két percig aranybarnára sütjük a másik oldalon is.
- Egy tányérra kiszedjük őket, és a maradék tésztából további adagokat sütünk.
- A palacsintákat szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
