Ez a sárgarépa, zeller és rutabaga krémleves nem csupán felmelegít és felfrissít, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Továbbá adagonként csak kb 100 kcal-t tartalmaz (még kevesebbet, ha olajspray-t használunk). Én kuktában főztem, de használhatunk normál lábast is. Egészséges péksüteménnyel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 teáskanál olívaolaj (44 kCal)
- 20 g (3 cm) gyömbér (16 kCal)
- 2 fej hagyma (300 g) (105 kCal)
- 1 tk kurkuma (15 kCal)
- 1 tk csemege paprika (15 kCal)
- 350 g sárgarépa (105 kCal)
- 600 g rutabaga(144 kCal)
- 400 g zellergumó (72 kCal)
- 1 liter zöldség alapleves (40 kCal)
Elkészítés
- A hagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és falatnyi kockákra vágjuk.
- A kuktában közepes-alacsony lángon felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Körülbelül 5 percig keverjük, hogy megpuhuljon.
- Hozzáadjuk a fűszereket és a gyömbért, keverjük egy percig.
- Beletesszük a zöldségdarabokat, és jól összekeverjük. Fedő alatt hagyjuk párolni kb.5 percig.
- Felöntjük az alaplevessel, és felforraljuk.
- Nyomás alatt tíz percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Normál lábasban körülbelül 25 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botturmixszal krémessé pürézzük.
- Apróra vágott korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu