
Ez a rukkola és dió pesztós tészta cukkinivel egy szuper egyszerű étel, amely megfelelő alapanyagokkal készítve könnyen vegán és/vagy gluténmentes is lehet. Ropogós salátával tálaljuk!
Hozzávalók
- 350 g száraztészta (durum, teljes kiőrlésű vagy glutén-mentes)
- 1 szál cukkini
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál szárított oregánó
- Tálaláshoz: rukkolalevelek
A pesztóhoz:
- 1 marék friss bazsalikom levél
- 1 marék rukkola levelek
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál aprított dió
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál reszelt Parmesan vagy növényi alapú sajt alternatíva
- 1 csipetnyi só
Elkészítés
- Először elkészítjük a pesztót: a hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd addig pürézzük, amíg egy kissé érdes pasztát nem kapunk.
- A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük.
- A cukkinit 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Megkenjük olajjal, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. Egy grill serpenyőben kissé csíkosra pirítjuk.
- A tésztát lecsepegtetjük, és összekeverjük a pesztóval.
- A cukkini szeleteket és néhány rukkolalevelet beleforgatunk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
