A hal és rozmaring párosítás általában nem az első ízkombináció, amire gondolunk – pedig nagyon finom. Példa erre ez az egészben sült rozmaringos fokhagymás tengeri sügér. Tálaljuk krumplipürével vagy párolt rizzsel!
Hozzávalók
- 2 közepes tengeri sügér (tisztított)
- Só, bors
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, meghámozva és negyedelve
- 3 vagy 4 nagy szál rozmaring, feldarabolva
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
- Két vagy három mély metszést végzünk a hal egyik oldalán.
- A halüregeket sózzuk, borsozzuk, a vágásokat is, amelyekbe belenyomkodjuk a fokhagymát és a feldarabolt rozmaringot.
- Bedörzsöljük a halat olajjal, majd egy kiolajozott tepsibe vagy hőálló edénybe helyezzük, a töltött oldallal felfele nézve.
- 20-25 percig sütjük a sütőben, majd kivesszük és 5 percig pihentetjük.
- Citrommal, olívaolajjal és tengeri sóval megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu