A téli zöldségek többsége tökéletes egészséges, nyers saláták készítéséhez. Ez a ropogós téli saláta nagyon egyszerű, és lehet a zöldségeket is variálni benne – pl cékla, cukkini, karalábé, zellergumó is jó. Dióolaj helyett olívaolaj is alkalmazható.
Hozzávalók
- ½ kis fej vörös káposzta
- 1 kisebb sárgarépa
- ½ fej vöröshagyma
- 1 szál zeller szár
- 1 marék retek vagy ½ kisebb zellergumó
- 1 gerezd fokhagyma (préselve), opcionális
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- 1 evőkanál dióolaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál darált dió vagy tökmag
Elkészítés
- Egy kis tálban összekeverjük a dióolajat, ecetet, fokhagymát és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
- Vékonyan felszeleteljük a káposztát, retket, hagymát és a zellert. Ezeket egy nagy keverőtálba tesszük.
- A sárgarépát és a zellert lereszeljük, majd a salátához adjuk.
- Ráöntjük az öntetet, hozzáadjuk a diót vagy a magvakat, és alaposan összeforgatjuk.
- Tálalás előtt 10-30 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu