Ha egy könnyen elkészíthető, egészséges, vegán, gluténmentes nassolnivalóra vágyunk, próbáljuk ki ezt a ropogós paprikás csicseriborsó receptet! Pár perc alatt összedobható, és mehet is a sütőbe. Cayenne chili paprika helyett fokhagymaport is alkalmazhatunk, így nem lesz csípős.
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 teáskanál füstölt paprika
- ½ teáskanál csípős paprika vagy cayenne (elhagyható)
- Olaj spray
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180˚C-ra.
- Egy tálban a csicseriborsót a paprikával, kevés sóval és borssal jól összekeverjük.
- A csicseriborsót egy tepsibe szórjuk, lespricceljük az olajjal.
- Körülbelül 35-45 percig sütjük, amíg a csicseriborsó aranybarna és ropogós lesz, miközben többszörösen megrázzuk a tepsit és megforgatjuk a csicseriborsókat.
- Hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó edényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu