Egy Halloween-parti nem lehet teljes csokitemető nélkül. Ez a tojás-mentes RIP csokihab nagyon egyszerűen elkélszíthető és étrend szerint módosítható – pl a keksz lehet gluténmentes, a tejszín növényi alapú. A dekorációkkal pedig nagyon kreatívak lehetünk. A habba lehet aszalt áfonyát és morzsolt kekszet vagy kísérteties gumicukorkákat keverni. A ragacsosabb változathoz tehetünk bele mini pillecukrot, míg egy érdesebb állag eléréséhez aprított dióbelet. Felnőttek számára likőrt is adhatunk a csokihabhoz – a narancs, kávé, mandula, cseresznye likőr passzol leginkább a recepthez.
Hozzávalók
- 300 ml habtejszín
- 150 g jó minőségű étcsokoládé
- 2 evőkanál vaníliás cukor (elhagyható)
- Ovális vagy téglalap alakú teás keksz
- Csokoládé dekortoll
- Étcsokoládé reszelék, kókuszpor vagy csokoládé drazsék
- 1 evőkanál aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola stb.)
Elkészítés
- A csokoládét egy üvegtálba tördeljük. Ezt egy lábasra helyezzük, amibe először kevés vizet öntünk. (Az üvegtál alja ne érjen a vízhez!). A vizet felforraljuk, és a csokoládét megolvasztjuk a gőz felett.
- Amikor a csokoládé felolvadt, levesszük a tűzhelyről, és adunk hozzá 2 evőkanál tejszínt és jól összekeverjük (most adjuk hozzá a pillecukrot, ha azt a verziót szeretnénk). Hagyjuk kicsit hűlni.
- Közben a tejszínt (és a cukrot, ha használunk) addig verjük, amíg lágy (nem kemény) csúcsok keletkeznek – habosnak kell maradnia!
- A csokoládét beleforgatjuk a habba és összedolgozzuk.
- Előkészítünk 4-6 kis poharat – mindegyikbe kekszet morzsolunk, a többit a csokihabhoz adjuk. Ízlés szerint aszalt gyümölcsöket és gumicukorkákat szórunk bele.
- A csokihabot a poharakba kanalazzuk. Befedjük kakaóporral vagy csokireszelékkel.
- A csoki dekortollal 4-6 kekszre ráírjuk, hogy RIP, majd ezeket óvatosan a habba nyomjuk, és kakaóport szórunk köré.
- Azonnal tálalhatjuk, vagy tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos cikkek