Ez a ricottás tészta zöldborsóval egy tuti egyszerű és tuti finom olasz étel, amely ideális rohanós vagy lusta napokra. A tészta és szósz egyidejűleg elkészíthető, majd egyből tálalható is. Én gluténmentes penne tésztát alkalmaztam, de bármilyen száraz durum vagy egyéb olaszos tészta használható a recepthez.
Hozzávalók
- 350 g penne száraz tészta (lehet glutén-mentes is)
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csésze zöldborsó
- 2 evőkanál apróra vágott mentalevél
- 1 csésze zöldség alapleves
- 1 csésze ricotta
Elkészítés
- Felforralunk egy nagy lábas enyhén sós vizet. Beletesszük a tésztát és körülbelül 10 percig főzzük a csomagoláson található utasítást követve.
- Az újhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 3 percig megpároljuk benne az újhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, citromlevet, pár másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a zöldséglevest. Forráspontig melegítjük, majd fedő alatt 3 percig főzzük alacsony hőfokon.
- Hozzáadjuk a ricottát, és addig keverjük, amíg egy sűrű, krémes mártást kapunk.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és belekeverjük a reszelt citromhéjat és a mentaleveleket.
- A tésztának eddigre készen kell lennie. Egy kis csésze főzővizet megtartunk, majd leszűrjük a tésztát, és hozzáadjuk a ricottás-borsós mártáshoz. Jól összekeverjük. Ha túl sűrű a szósz, adunk hozzá a tészta főzővízéből.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu