Ez a ricottás-rákos spagetti konyhakész folyami rákkal készül, amelynek édeskés íze remekül párosul a ricotta krémsajttal. Nagyon egyszerűen összedobható, éppen ezért ideális rohanós vagy lusta napokon. Spagetti helyett más típusú tészta is alkalmazható, amely gluténmentes is lehet. Zöldsalátával tálajuk.
Hozzávalók
- 200 g spagetti (lehet gluténmentes is)
- 120g tisztított folyami rákfarok
- 125 g ricotta
- 1 citrom
- Néhány csepp olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma vagy kapor
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük.
- Közben összekeverjük a ricottát a citrom reszelt héjával és levével.
- Adunk hozzá egy kis olajat.
- Belekeverjük az apróra vágott zöldfűszert. Megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk.
- A tésztát lecsepegtetjük és a ricottás keverékkel összekeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a rákfarok darabokat.
Kapcsolatos receptek
- Gyors tésztaételek
- Rák receptek
Zest.hu