Ez a részeges ricottás tiramisu kávé nélkül készül, viszont a szokásosnál jóval több alkoholt tartalmaz. A recepthez használható Amaretto, brandy, konyak, narancs likőr, Marsala vagy édes Sherry. Ez egy nagyon egyszerű desszert, ideális ünnepekre, évfordulókra, vendégváró alkalmakra.
Hozzávalók
- 100 ml zsíros tejszín
- 150 g ricotta
- 1 tk vanília eszencia
- 1 dl Amaretto vagy egyéb
- 1 evőkanál Stevia vagy 2 evőkanál juharszirup
- Körülbelül 10-12 db babapiskóta (Savoiardi)
- Jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés
- A tejszínt, ricottát, vaníliát és a Steviát addig keverjük, amíg sűrű, sima krémet kapunk.
- Az alkoholt egy sekély edénybe öntjük. Egyenként megmártjuk a babapiskótákat az alkoholban néhány másodpercre, majd megfordítjuk, és a másik oldalukon is beáztatjuk. Fontos, hogy ne ázzanak el, azaz ne legyenek túl puhák.
- Szorosan egymás mellé tesszük őket egy mély kistálba, majd rákenjük a krém felét.
- Annyi csokoládét reszelünk a tetejére, hogy teljesen betakarja a krémet.
- Megismételjük a rétegeket. A maradék alkoholt a felső réteg krémbe keverhetjük.
- Az edényt letakarva a hűtőbe tesszük és pár órán (vagy egy éjszakán) keresztül pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu