Ez a répás-diós palacsinta ideális egy húsvéti reggelire. Lehet édesen vagy sósan is tálalni – így pl a bacon szalonna és a tojás is jól passzol hozzá. Gluténmentes változathoz hajdinalisztet, tejmentes változathoz növényi tejet használjunk!
Hozzávalók
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej (növényi alapú is jó)
- 2 tojás
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ csésze apróra vágott szultána vagy normál mazsola
- ½ csésze apróra vágott dió
- 1 sárgarépa
- Olaj
Elkészítés
- A lisztet, a tejet és a tojást simára keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és egy kis kanál olajat.
- Hozzáadjuk az apróra vágott diót és a mazsolát. Az egészet simára keverjük.
- A sárgarépát durván lereszeljük, és a tésztához adjuk.
- Egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes hőfokon felhevítünk és néhány csepp olajjal kikenjük.
- Kb 4 vagy 5 halmot pakolunk a tésztából a serpenyőbe, elsimítjuk őket a kanál aljával kör alakot képezve. Amikor buborékok keletkeznek a palacsinták felületén (kb. 1-2 perc múlva), egy lapos lapáttal megfordítjuk őket, és ismételten 1-2 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarnák lesznek.
- Kiszedjük őket egy tányérra, majd további palacsintákat készítünk a tésztából. Körülbelül 20-at kell kapnunk.
- A palacsintákat langyosan, juharsziruppal, mézzel vagy vaníliás joghurttal tálaljuk. Sós verziót bacon szalonnával és tükörtojással is tálalhatjuk.
Kapcsolatos reggeli
Zest.hu