Ez a portóiban grillezett kacsamell egy fantasztikusan egyszerű étel, amely ideális különleges alkalmakra a téli ünnepek alatt. Ha grillserpenyőt használnunk, a kiengedett kacsazsírt és levet elkeverjük a portóival egy kis lábasban és sűrű mártássá redukáljuk. Alternatív megoldásként balzsammázzal is tálalhatjuk. Köretként krumplipüré passzol mellé leginkább.
Hozzávalók
- 2 nagy vagy 3 közepes kacsamell
- 1 evőkanál kakukkfű levél
- 2 evőkanál vörös portói
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál olívaolaj
- ½ narancs leve
- Frissen őrölt bors
Elkészítés
- A kacsamelleket egy sekély edénybe tesszük, és ráöntjük a portóit, balzsamecetet, olajat, narancslevet és a kakukkfű leveleket. Adunk hozzá bőven frissen őrölt borsot is. Alaposan bekenjük a mázzal a húst, majd a hűtőben pácoljuk kb 4 órát.
- Sütés előtt 30 perccel kiveszük a húst a hűtőből.
- Egy serpenyőt vagy grillserpenyőt felhevítünk, vagy a sütőben bekapcsoljuk a grillt.
- A kacsát megsózzuk.
- Először a kacsa bőrét ropogósra sütjük, majd megfordítjuk. Folyamatosan kenegetjük a páclével.
- A sütés ideje a hús vastagságától függ és attól, hogy mennyire átsülve kedveljük a kacsahúst. Optimális az, ha kissé pink marad a színe. De ne süssük túl, mert rágós lesz!
- Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.
- A szaftból készült mártással vagy balzsammázzal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu