Ez a japán stílusú póréhagymás laskagomba wok vegán, gluténmentes, egészséges, és nagyon finom. 15 percen belül az asztalon lehet, így ideális egy laza hétvégi ebédre vagy rohanós hétköznapi vacsorára. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy pirítósszeleteken. Köretként is tálalható.
Hozzávalók
- 1 póréhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 150g laskagomba
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 teáskanál pirított szezámolaj
- 1 lime leve
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
- Őrölt bors
Elkészítés
- A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a chilit és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy wokban felhevítjük az olajat. Amikor forró, hozzáadjuk a póréhagymát, és kevergetve pár percig puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát, kevergetve egy percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a laskagombát és a szójaszószt. 2 percig kevergetve pirítjuk.
- Lejjebb vesszük a lángot, hozzáadjuk a lime levét, és lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fedőt, és hozzáadjuk szezámmagot.
- Pár percig kevergetjük, amíg kevés folyadék marad a wokban.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és a wokhoz adjuk a szezámolajat és a korianderleveleket. Lefedve egy percig pihentetjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu